Back to reality

9 november, 2018

Back to reality

Daar loop ik dan, door de ongelofelijke vrieskou. Eerlijk gezegd is het nog niet eens onder de nul en ook nog niet eens winter, maar het voelt als vrieskou. En het maakt een mooi, dramatisch begin aan mijn verhaal.

Ingepakt in mijn dikste winterjas (ik zie er letterlijk uit als een sneeuwpop, inclusief grote ronde, zwarte knopen op mijn witte, fluffige jas) en met een grote sjaal, half om mijn hoofd gewikkeld loop ik over straat. Mensen kijken, ik zie er ook uit alsof ik op de Noordpool loop, maar wat maakt het uit, zolang ik het maar een béétje warm heb. Ik denk terug aan een maand geleden, toen ik heerlijk op het Mexicaanse strand lag te bakken. Dat bruine kleurtje ben ik inmiddels verloren, maar mijn redding deze winter is toch echt die summer glow in een potje, Touch of Colour is indeed all I need! Zonder dat zou ik er al helemaal uit zien als een lijk in staat van ontbinding.

Back to reality en hoe, de wind waait in mijn gezicht en in mijn handen heb ik ondertussen geen gevoel meer. Handschoenen werken helaas gewoon niet voor mij, ze blijven koud, wat aan een slechte doorbloeding ligt. Misschien moet ik eens de Cell Active op mijn handen smeren. Zou dat werken? Bij nader inzien zou ik nu wel in een heel Cell Active bad kunnen liggen! Maar denk niet dat dat door de huidcoach wordt goedgekeurd. Eigenlijk ben ik gewoon een soort van leguaan, ik moet de hele dag gewoon onder een warme lamp zitten.

Nadat ik bijna van mijn voeten wordt afgereden door een fietser, het is ten slotte Amsterdam, lik ik per ongeluk mijn lippen af.. Oeps, dat had ik niet moeten doen. Mijn lippen zijn droog en voelen meteen trekkerig aan, wat ik dus elke herfst en winter heb. Elk. Jaar. Weer. Ik leer het ook nooit.

Waar ik vroeger altijd smeerde met verschillende Labello’s en er per week potten Vaseline doorheen gingen, heb ik nu de Full Lips bij me. Na even rommelen in mijn kleine clutch, (waar ik ook nog een Touch of Colour mini heb ingepropt) heb ik ‘em gevonden. Het gevoel dat je lippen nog meer uitdrogen en je constant maar moet smeren heb ik bij de Full Lips niet. Fijn, dan doe ik er ook lekker lang mee en kan ik het geld wat ik over hou van die potten Vaseline in een spaarpotje doen en voortaan een taxi nemen. Want lopen naar een première doe ik vanaf nu echt niet meer. Ik kijk door de selfie camera van mijn telefoon en zie ook nog eens een mooie, natuurlijke glans. Mijn plan was om bij aankomst op locatie nog gauw even een lippenstiftje op te smeren, maar waarom zou ik? Mijn lippen zien er nu eens niet uit als uitgemergelde greppels, dus waarom zou ik ze verstoppen. Aangekomen op plaats van bestemming, doe ik mijn sneeuwpopjas uit en kan ik de rode loper op. Helemaal hannah certified. ✓

Het bericht Back to reality verscheen eerst op hannah BLOG.