Daar gaat je wekker weer

9 oktober, 2017

Daar gaat je wekker weer

Je sleept jezelf uit bed, loopt naar de badkamer en begint half slapend je tanden te poetsen. Je spoelt je mond, en dan… begint je hele ritueel van wassen, gezicht insmeren, make-up, haar doen enzovoorts.

Mensen die mij niet kennen en horen dat ik huidcoach ben, lijken altijd direct te denken dat ik uren voor de spiegel sta met wel tientallen potjes crème. Ik kan je vertellen, dat is zeker niet waar! Alles moet snel en effectief. Mijn eerste excuus hiervoor: zodra ik de deur van de badkamer open, hoor ik in de slaapkamer ernaast al: MAAAMAAA! “Jaja, ik kom eraan”, roep ik dan, dus je snapt dat het snel moet. Als tweede excuus, ik slaap liever tien minuten langer dan dat ik ze doorbreng in de badkamer. Maar ja, ik zit niet voor niets in dit vak. Ik houd van de huid en natuurlijk ook van die van mij. Keuzes maken zou je dus zeggen. Wat als ik je vertel dat je geen keuze hoeft te maken? Dat je gewoon die tien minuten langer kan blijven liggen én binnen tien minuten je tanden kan poetsen, je gezicht kunt reinigen én je huid kan verzorgen? Make-up en haar kan ik niet voor iedereen garanderen, dat ligt eraan wat je zelf wilt.

Een reiniging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Binnen de hannah range zijn er twee verschillende reinigingsproducten: Cleansing Milk en Cleansing Oil. Beide producten zijn hydrofiel. “Hydrofiel, wat is dat?” hoor ik je denken. Dit betekent dat het met water vermengbaar is. Heel handig, want hier hoeven geen watjes aan te pas te komen. Ter grootte van een 2 euro munt doe je wat milk of olie in je hand, je verdeelt het over twee handen en op een droog gezicht breng je het aan. Hoe simpel? Vervolgens maak je je handen goed nat en meng je het water met de milk of olie op je gezicht. Dit hoeft niet lang te duren en maak er geen hele massage van, want het is tenslotte een reiniging om vuil van je gezicht af te halen. Daarna pak je een plons water en spoel je alles weg. Je kunt het dus onder de douche gebruiken, maar ook boven de wasbak. De keuze is reuze! Gezicht afdrogen en klaar. Nu nog een watje met Sensitive Skin Lotion om je huid goed na te reinigen en te verfrissen, that’s it. Totale tijd? Maximaal anderhalve minuut! Geweldig toch? Nu nog je crème aanbrengen en de rest is aan jou hoe lang je er over doet.

Welke reiniging is het meest geschikt voor jouw huid?

De Cleansing Milk is o.a. op basis van avocado. Dit ingrediënt werkt verzachtend, hydraterend en ook herstellend op de zuurgraad van je huid. Wanneer je zuurgraad uit balans is en/of je een vochtarme huid hebt (laat je huid kosteloos meten bij de huidcoach) is de milk het meest geschikt voor je huid.

De Cleansing Oil komt uit de groene lijn van hannah en is o.a. op basis van Dermofeel. Dit ingrediënt zorgt voor een hoge verdraagzaamheid van de huid (ook rondom de ogen), waardoor zelfs de meest gevoelige huid intensief gereinigd kan worden. Heb je dus een gevoelige huid dan is de olie een goede keuze.

De Sensitive Skin Lotion is mijn favoriet in de ochtend. Ik pak twee watjes en doe er voldoende lotion op, waarmee ik mijn gezicht goed na reinig. De komkommer in de lotion geeft een fris gevoel, verzacht en verkoelt mijn huid en nu ben ik echt wakker. Ik breng m’n crème aan, doe wat make-up op, gooi m’n haar in een knot en ik kan de dag weer fris aan. Dat alles met 10 minuten! En dan kan de deur van de slaapkamer naast me open…

Het bericht Daar gaat je wekker weer verscheen eerst op hannah BLOG.