De behoefte aan een personal touch

18 december, 2020

De behoefte aan een personal touch

De behoefte aan een personal touch

Ongelofelijk blij zijn wij voor de ruim 400 hannah huidcoaches die sinds 11 mei 2020 weer hun handen op de huid mogen leggen. Er is enorm naar uitgekeken om het prachtige vak weer te mogen uitoefenen. Met veel liefde en empathie geven de huidcoaches de huid een flinke boost, waardoor deze er opnieuw stralend uit gaat zien. De huidcoaches hebben altijd al (persoonlijke) hygiëne en preventie hoog in het vaandel staan en werken volgens een strak protocol voor de veiligheid van iedereen. Daarnaast volgen ze de ontwikkelingen en adviezen vanuit het RIVM op de voet. Op basis daarvan nemen de huidcoaches extra voorzorgsmaatregelen, want de gezondheid en veiligheid van de klant en de huidcoach heeft de hoogste prioriteit.

The most wonderful time of the year

Wat the most wonderful time of the year zou moeten zijn, ziet er naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte ineens anders uit. De huidige lockdown is nodig om het coronavirus onder controle te krijgen en we moeten ons daar allemaal doorheen slaan. Helaas t/m 19 januari met gesloten salondeuren, maar samen met onze huidcoaches blijven we ons sterk blijven maken in huidverbetering. Hopelijk kunnen de huidcoaches vanaf 20 januari opnieuw de handen op jouw huid leggen!

Zolang we nog geen oplossingen hebben voor Covid-19 is aanraking veel minder vanzelfsprekend. Social distancing maakt dat men minder of misschien zelfs helemaal niet wordt aangeraakt. Onze natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden, al vanaf baby tot op hoge leeftijd, wordt op dit moment totaal niet bevredigd. We missen de warmte, steun, verbondenheid, troost, ontspanning en energie. Het is dan ook niet raar dat de huidige sociale afstand effect heeft op het gehele welzijn. De huid is hier altijd een spiegel van.

Knuffelhormoon

Massage is een bewezen effectieve manier van aanraken. Het geeft een positieve emotie. Het bevordert de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine. Dit door de constante aanraking van de huid. Dat voelt veilig, vertrouwt en fijn waardoor het eveneens bijdraagt aan je geluksgevoel. Behalve het knuffelhormoon maakt je lichaam ook endorfine aan tijdens een massage. Dit zogenaamde gelukshormoon zorgt na afloop van een behandelsessie dat je je blij en gelukzalig voelt. Fijne bijkomstigheid is dat endorfine ook het stresshormoon cortisol bestrijdt, dus hetgeen dat je uitput en ongelukkig maakt. Toen founder Hannah Hakze in 1979 begon, had ze een duidelijke missie voor ogen. “Het gaat er niet om wat je voor de huid doet, maar wel hoe je dit doet” was haar bekende credo. Als specialist in huidtherapie met jarenlange praktijkervaring en als pionier van de revolutionaire bindweefselmassage kon ze toen niet bevroeden dat haar massagetechniek anno nu zo veel meer zou betekenen dan alleen huidverbetering.

De hannah Bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huidlagen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering. Deze massage werkt niet alleen huidverbeterend, maar het is ook een zeer aangename en ontspannen massage! Tijdens de massage neemt de hoeveelheid aan neurotransmitters oxytocine, serotonine en endorfine in het bloed toe. De werking van oxytocine beperkt zich niet tot je brein. Het stofje bevordert namelijk ook het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt ervoor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. En dat is weer bevorderlijk voor je weerstand. Stress verzwakt je afweersysteem en vertraagt het genezingsproces. Wanneer iemand zich geborgen en geliefd voelt, genezen wonden en ontstekingen veel sneller. Want laten we eerlijk zijn; 2020 heeft al voor veel “stress” momenten gezorgd. Naast eenzaamheid lopen bij vele discussies de gemoederen veel te hoog op. We hebben dus echt behoefte aan een personal touch!

Je lekker in je vel voelen

Zeker tijdens de social distancing is de vlucht naar de social media enorm toegenomen. Scrollen door bijvoorbeeld Facebook en Instagram geeft toch een gevoel ergens bij te horen en in connectie te blijven met “friends” en volgers. Je krijgt de meeste likes en reacties op selfies met een prachtige egale huid en een killerbody. Vooral jonge vrouwen (let wel, de man volgt in het kielzog) volgen hierdoor extreme adviezen. Alles is te koop via een “swipe up” zonder te weten of dit überhaupt effectief is. Op het gebied van huidverzorging is dit zeker niet altijd positief, want iedere huid is uniek. Verkeerd advies of gebruik kan zelfs langdurige schade opleveren zoals pigmentvlekken en littekens. Op het gebied van het lichaam is de schade vaak onomkeerbaar en uiteindelijk levensgevaarlijk. Door het tekort aan sociale controle vervallen vele jonge vrouwen in een hel. Het is nooit goed, slank of mooi genoeg, onzekerheid voedt het brein en het lichaam komt van alles tekort.

Je eerste kledingstuk

Vanuit hannah wordt er altijd hard aan gewerkt om dit te voorkomen, want een huid met onderliggend lijden door eetstoornissen herken je zo. Veel van de hannah specialisten in huidverbetering weten dan ook de weg te wijzen naar hulp en hebben zich zelfs verdiept in voedingskunde. Als hoofdsponsor van Miss Nederland, een voorbeeldrol voor jonge vrouwen, voelt hannah zich verantwoordelijk om er alles aan te doen om ook onze jeugd het gevoel te geven dat ze ertoe doen en dat zelfverzekerdheid en gelukkig zijn je altijd knap maakt, niet alleen op een “geshopte” foto.

Met de acceptatie begint tolerantie en dat leidt uiteindelijk tot dat wat we mooi vinden. Zo simpel is het dames, we moeten gewoon accepteren dat we ouder worden. De kunst van schoonheid is dan ook hoe we daarmee omgaan met een stralende en goed verzorgde huid! Een frisse en gezonde huid is in balans, voelt veerkrachtig aan en ziet er stralend en puntgaaf uit. Dat voel je, waardoor je zelfverzekerd bent over je eerste kledingstuk: je huid.

Wij wensen iedereen een huidverbeterend en zelfverzekerd 2021!

Meer blogs van Monica lezen? Klik dan hier!

Het bericht De behoefte aan een personal touch verscheen eerst op hannah BLOG.