De vakantie huid quiz

25 juli, 2018

De vakantie huid quiz

De vakantie huid quiz

De vakantieperiode is voor velen weer aangebroken. Dat betekent relaxen, tijd om met je gezin of vrienden door te brengen, een goed boek te lezen en misschien wel een leuke puzzel of quiz maken. Hoe goed ken jij je huid? Pak pen en papier erbij (of je smartphone), maak de quiz en kom erachter!

1: Uit hoeveel procent water bestaat je huid?

A: 50%
B: 60%
C: 70%

2: Hoeveel kilo weegt je huid?

3: Hoe vaak breng je de 24-hour Skin Balancing per dag aan?

4: Waarom is vitamine C belangrijk?

5: Wat is de grootste functie van je huid?

6: Waarom is slapen belangrijk voor je huid?

7: Hoeveel dode huidcellen worden er per minuut afgestoten?

8: Hoe vaak kun je het beste een hannah Xperience ondergaan om je huid zo goed mogelijk in conditie te houden?

9: Wat is de basis van effectieve huidverbetering?

10: Hoe groot is je huid?

De antwoorden

1: C 70%. Dat had je vast niet verwacht, of wel? Je kunt dus gerust zeggen dat je huid veel vocht vasthoudt 😉

2: Je huid weegt 15 a 20 kilo! Geeft de weegschaal iets meer kilo aan dan je dacht? Vanaf nu kun je dus zeggen dat je huid best zwaar weegt J

3: De 24-hour Skin Balancing breng je minimaal tweemaal per dag aan, zowel in de ochtend als in de avond. In tegenstelling tot wat de naam doet geloven, heeft je huid niet voldoende voeding wanneer je de crème éénmaal per 24 uur aanbrengt. Het is verstandig om na het reinigen van je huid, wat je natuurlijk in de ochtend én avond doet, deze dan ook goed te voeden.

4: Vitamine C hebben we nodig om collageen op te kunnen bouwen. Collageen zorgt ervoor dat je huid stevig blijft. Na ons 25ste levensjaar neemt de productie van collageen af en ontstaan er langzaam aan rimpels. Door vitamine C zowel in tablet- of poedervorm in te nemen als te gebruiken in je dagelijkse huidverbeterende producten zorg je ervoor dat de productie van collageen gestimuleerd blijft en vertraag je het verouderingsproces van je huid. Zo heeft het Opulence Serum een zeer hoog percentage vitamine C (maar liefst 20%!).

5: De grootste functie van je huid is om je te beschermen. Je huid beschermt je tegen het uiteenvallen van je skelet, tegen kou, ziekte en uitdroging. Ze vormt een barrière, produceert vitamine D, is een zintuig voor tast- pijn en temperatuur en beschermt je tegen zonnestralen. Wel is het belangrijk dat je huid in goede conditie is. Wanneer dit niet het geval is, kan ze je ook niet goed beschermen. Wil jij weten of jouw huid in goede conditie is? Maak dan een afspraak bij de huidcoach. Die kan meten wat de waardes van je vochtgehalte, vetgehalte en de pH-waarde zijn om zo vast te stellen of jouw huid je goed beschermd.

6: “Een schoonheidsslaapje doen” is niet voor niets een veel gehoorde uitdrukking. Na een paar korte nachten is vaak de uitkomst niets verhullend. Donkere kringen verschijnen, fijne lijntjes worden meer zichtbaar, een bleke huid ontstaat en ogen die wat meer hangen zijn vaak het resultaat. Bij langdurig slaapgebrek zijn een versnelde huidveroudering en vochtverlies ook écht een blijvend gevolg. Slaap heb je nodig om in het algemeen te kunnen herstellen en dat geldt ook voor je huid. Ze kan dan herstellen van zonschade of andere “irritatie”. Dus neem goed je rust deze vakantie en slaap een uurtje extra.

7: Per minuut stoot onze huid maar liefst 40.000 dode huidcellen af.

8: Om je huid zo goed mogelijk in conditie te houden en je dus preventief te werk wilt gaan is eens per 6 weken het mooiste. Afhankelijk wel van wat je wensen zijn en wat de behoefte van je huid is. Laat je informeren bij de huidcoach wat het beste bij jou past.

9: Een basis voor effectieve huidverbetering is per huid verschillend, maar zeker een hydrofiele reiniging zoals de Cleansing Milk of de Cleansing Oil met daarnaast een passende lotion én een op jouw huid afgestemde huid verbeterende crème (met optioneel een SPF) zijn wel een echte must.

10: Je huid is maar liefst 1,5 a 2 vierkante meter groot! Zelfs als je klein bent, kun je alsnog zeggen dat je groot van stuk bent!

De uitslag

0 tot 3 antwoorden goed:

Hopelijk weet je nu iets meer over je huid en hoe belangrijk ze voor je is. Geef haar een kans om zo stralend mogelijk te zijn en te blijven. Ga eens langs bij een huidcoach, om zo nog meer te ontdekken over je huid en te leren hoe je goed voor je huid kunt zijn.

4 tot 6 antwoorden goed:

Je weet al best veel! Wil je nog meer weten? Een bezoek aan de huidcoach is zeer aan te raden. Als je er dan toch bent, laat je huid dan eens goed verwennen en maak een afspraak voor een hannah Xperience.

7 tot 10 antwoorden goed:

Jij weet heel veel en je bent een echte huidliefhebber. Maak een afspraak met de huidcoach en vraag hem/haar tijdens de behandeling het hemd van het lijf. Ik weet zeker dat ze je echt nog wel iets kunnen leren.

Een huidcoach is altijd een goed idee

Kortom, ik heb het ongeveer al tien keer aangegeven, maar ga langs bij een huidcoach en geef je huid een kans. Je hebt er maar één en hopelijk mag je haar nog heel lang in goede gezondheid dragen. Van een afspraak bij de huidcoach is nog nooit iemand slechter geworden, dus waag het er eens op. Geniet van je welverdiende vakantie en vergeet vooral niet je huid goed te beschermen tegen de zon én een extra uurtje slaap te pakken. Happy Summer!

Het bericht De vakantie huid quiz verscheen eerst op hannah BLOG.