Eczeem van top tot teen

1 februari, 2019

Eczeem van top tot teen

Tien jaar geleden had ik nog regelmatig opvlammende eczeem aanvallen en dat is nu gelukkig wel anders, omdat ik in de afgelopen jaren mijn eczeem nu volledig onder controle heb. Wel heb ik altijd de juiste producten in huis om het direct de kop in te kunnen drukken als ik ook maar een beetje voel dat het weer opkomt.

Reinigen is de basis
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: een goede reiniging mag natuurlijk nooit ontbreken. Het is dè basis voor huidverbetering en voor de “eczeemers” onder ons kan ik er dan ook maar één adviseren: de Cleansing Oil. Deze hydrofiele reinigingsolie zorgt ervoor dat je huid op een milde manier gereinigd wordt, maar ook dat de weerstand van je huid verhoogd wordt. Iets wat een eczeemhuid heel goed kan gebruiken! Ook de Cleansing Clay ontbreekt niet in mijn kast. Dit kleimasker breng ik in “zware tijden” iedere avond aan en in rustige tijden tweemaal per week. De twee verschillende vulkanische kleisoorten in dit masker zorgen ervoor dat de geïrriteerde huid direct kalmeert, maar ook dat bacteriën, talg en ander vuil geabsorbeerd worden. Je huid blijft zacht en glad achter met een gezonde blos.

Eerste hulp bij huidbeschadigingen en meer…
De First Aid is mijn echte lifesaver. Deze crème gebruik ik zodra ik jeuk begin te voelen. Normaal zou een eczeemhuid dan aan de corticosteroïden (hormoonzalf) gaan, maar dat is niet meer nodig! De First Aid bevat het ingrediënt Defensil, een plantaardige werkstof dat een geweldig alternatief is voor die ellendige hormoonzalf, maar dan zonder de bijwerkingen. Het kalmeert mijn huid direct en zorgt dat ze zichzelf weer kan beschermen. Daardoor wordt de weerstand verhoogd en we weten allemaal dat een goede weerstand zorgt dat je lekker in je vel zit. En in dit geval zelfs dat je vel je ook goed kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf! Dus heb je jeuk, irritatie of huidbeschadigingen? Zet de First Aid bij je EHBO kist waar het hoort J

Vergeet ook niet je lijf
Ondertussen wast ons hele gezin zich hiermee, maar als je last hebt van een geïrriteerde huid, jeuk of een witte waas op je lichaam van de droogte, is de Shower Treatment dè oplossing. Deze rijke, verzorgende en kalmerende doucheolie op basis van sojaboonolie, zorgt ervoor dat je huid weer soepel aanvoelt na het douchen. Het ruikt heerlijk en bovenal ga je met een jeukvrij gevoel de douche uit. Het is even wennen dat het niet schuimt, maar ik beloof je dat je hierna nooit meer anders wilt. De Shower Treatment voorziet je van een zachte en soepele huid in tegenstelling tot schuimende producten die je huid alleen maar meer uitdrogen.

Tip! Glad, gladder, gladst: De Shower Treatment is perfect in te zetten als de ultieme scheerolie voor zowel je gezicht als lichaam. Dat scheelt je een extra fles in de badkamer en je komt heerlijk soft & smooth voor de dag! 🙂

Het bericht Eczeem van top tot teen verscheen eerst op hannah BLOG.