Het is weer (bijna) voorbij die mooie zomer…

13 september, 2018

Het is weer (bijna) voorbij die mooie zomer…

Over het weer mogen we niet klagen. Het voorjaar was heerlijk en de zomer eigenlijk zelfs te warm. Onze huid heeft het wel flink te verduren gehad met alle hitte en zon. Hydrateren en beschermen waren eigenlijk de enige optie voor je huid, maar ook voor je lichaam. Ik denk dat ik in mijn leven nog nooit zoveel water heb gedronken als afgelopen zomer. Nu is het tijd om je huid goed aan het werk te gaan zetten. De pigmentvlekken zijn hopelijk niet te veel tevoorschijn gekomen. Als dit wel het geval is, dan is dit hèt moment om ze de kop in te drukken!

Weg met die verdikte huid en grove poriën
Door de zon is je huid weer behoorlijk verdikt, poriën zijn meer zichtbaar en je huid ziet er valer uit dan tijdens de zomermaanden. Hoog tijd om weer eens lekker aan het peelen te slaan. De Enzymatic Skin Peeling is hiervoor het uitgelezen product. Deze milde peeling kun je tweemaal per week gebruiken, al kun je deze ook even als kuur inzetten gedurende twee weken iedere dag! Zo heb je iedere avond een goed excuus om even een moment voor jezelf te nemen in deze drukke tijd. De peeling breng je aan op een gereinigde huid en vervolgens laat je deze 5 minuten zitten. Je gaat hierbij, als het goed is, een prikkelend gevoel ervaren. Dit houdt niet in dat je verkeerd reageert, maar juist het tegenovergestelde; hij doet het goed! Ervaar je de prikkeling niet? Dan is je huid toch iets te verdikt deze zomer en kun je de peeling nog een keer herhalen. Wanneer je daarna op de weegschaal gaat staan, zal je helaas niet merken dat je ook lichter bent geworden… Maar gelukkig voel je wel direct aan je huid dat het zacht en glad aanvoelt.

Aftercare
Pigmentvlekken doen je ouder lijken en dat is leuk als je 16 bent, want toen wilde we graag ouder geschat worden. Alleen wanneer je eenmaal de 30 gepasseerd bent, vind je het ineens een stuk minder leuk is mijn ervaring. Tijd dus om ze weg te werken. Hiervoor kun je meerdere producten inzetten. Het Opulence Serum is hier één van. Dit serum met daarin Wonderlight én vitamine C, in een zeer hoog percentage, werkt oplichtend op pigmentvlekken en zorgt daarnaast ook dat de collageenproductie wordt gestimuleerd. Deze is zeer geschikt als je een wat droge, trekkerige huid hebt. Ook het Asolution Serum met daarin Gran Active Retinoid (een ester van retinolzuur) zorgt voor de aanpak van pigmentvlekken en bestrijdt fijne lijntjes. Daarnaast is dit serum perfect geschikt voor een huid die iets onzuiver en vet is. Genoeg keuze voor iedereen dus. Ga daarom voor een herfst-check even langs je huidcoach. Hij/zij kan je precies vertellen welk serum het meest geschikt is voor jouw huid. Dus zeg maar bye bye tegen die pigmentvlekken en prepare dat je jonger geschat kunt worden. Make it a september to remember!

Het bericht Het is weer (bijna) voorbij die mooie zomer… verscheen eerst op hannah BLOG.