Movember

24 november, 2022

Movember

November is de maand waarin mannen massaal hun “Mo” laten groeien om aandacht te vragen voor een aantal van de grootste gezondheidsproblemen voor mannen. Movember loopt tegen het einde, dus is het tijd om alvast wat tips te geven voor als je die Mo eraf gaat halen. Let op dames, want deze tips zijn niet alleen geschikt om een snor te scheren, maar gelden voor iedere plek op het lichaam. De vrouwen onder ons hebben er dus ook iets aan!

Stap 1

Na een maand is het een flinke snor geworden en daarom is het belangrijk dat, wanneer je weer een gladde bovenlip wilt, je hem eerst gaat trimmen. En dan zo kort mogelijk.

Stap 2

Het verwarmen van je huid en het soepel maken van de haren verkleint de kans op irritatie. Je kunt dit zien als het koken van spaghetti. Ongekookte spaghetti is hard en moeilijk door te snijden, terwijl gekookte spaghetti juist zacht is en je mes er makkelijk doorheen glijdt. Om een rode, geïrriteerde bovenlip (of andere plek!) te voorkomen, bereid je je huid en de haren als beste voor door te reinigen met de Shower Treatment. Deze doucheolie is op basis van goudsbloem wat je huid kalmeert en dankzij de sojaboonolie worden de haren soepel gemaakt. Je kunt de Shower Treatment verwijderen met een warm kompres. Je doordrenkt een gastendoekje met water, wringt hem uit en doet hem ongeveer een minuut in je magnetron. Duurt je dit te lang? Je kunt ook de Shower Treatment aanbrengen en dan onder de warme douche springen.

Stap 3

Je mag bijna aan het scheren slaan, nog even geduld 😉  Als scheerproduct is het belangrijk dat je een oliehoudend product gebruikt, zo houdt je de haren soepel. Eerlijk is eerlijk, je mesjes slijten hierdoor iets sneller. Alleen bespaar je jezelf wel tijd en kosten in het verzorgen van je gevoelige huid, want de kans op irritatie verkleint aanzienlijk. Vervang je scheermesje op tijd, want van een bot scheermes krijg je wondjes. En het scheert gewoon niet fijn.

Stap 4

Het moment is aangebroken, het scheren kan beginnen! Scheer als eerste alles met de haargroeirichting mee. Zorg dat het scheermes zelf het werk doet, dus geef geen druk. Dit is echt niet nodig, het scheermes is er immers voor gemaakt, dus laat hem lekker doen waarvoor hij gemaakt is. Daarna kun je voor glad gaan en alles nog een keer tegen de haargroeirichting in scheren. Spoel tussendoor wel regelmatig je scheermes uit, restjes van haartjes kunnen zorgen voor wondjes en dat wil je natuurlijk niet.

Stap 5

Klaar met scheren, dus op naar die laatste loodjes. Reinig je gezicht, zo verwijder je losse haartjes. Je kunt dit doen met de Cleansing Oil. Deze reiniging is op basis van Dermofeel wat zorgt voor een verhoogde verdraagzaamheid van je huid en kalmeert direct. Breng het aan op je gezicht, meng het vervolgens met water en daarna spoel je het af met een plons water. Simpel en snel! Wil je nog makkelijker en sneller? Je kunt de Cleansing Oil gebruiken tijdens stap 2 en 3! Nu nog even een goede crème opsmeren die je huid kalmeert, herstelt en voedt zoals de Touch of Silk en klaar is kees. Dat zit wel snor, toch?!

Het bericht Movember verscheen eerst op hannah BLOG.