Soms heb je van die momenten…

6 april, 2018

Soms heb je van die momenten…

Wanneer je wel eens bij de Chinees of Japanner hebt gegeten, dan ken je ze vast wel; die heerlijke warme doekjes waarmee je je handen schoon kunt maken. Met het hannah team gaan wij regelmatig een hapje eten. Wanneer we dan zo’n doek in onze handen krijgen, zijn we allemaal geneigd om deze niet voor onze handen te gebruiken maar voor ons gezicht! Waarom vraag je je misschien af? Let op, want hier komt de goedkoopste tip ever!

Gratis, dat wil toch iedereen?!

Wanneer je een gastendoekje goed nat maakt en deze stevig uitwringt, gooi hem dan eens een minuut in je magnetron. Het resultaat? Een heerlijk warme doek die de aanzet geeft tot huidverbetering. De warmte van dit kompres zorgt ervoor dat je dode huidcellen zich vol zuigen met de stoom die er vanaf komt. Zo bereidt je je huid optimaal voor op de crème die je daarna aanbrengt. Deze zal hierdoor beter opgenomen worden en niet als een laag op je huid blijven liggen. Het is algemeen bekend dat heet water de huid uitdroogt. Als je bijvoorbeeld heel heet doucht, voelt je huid daarna vaak trekkerig aan. Door een kompresdoek in de magnetron te leggen, wordt niet zozeer het water verhit maar juist de doek. Zo droogt je huid niet uit en de doek blijft veel langer warm dan wanneer je deze onder de hete kraan “opwarmt”. Ook zorgt de warme kompresdoek dat je doorbloeding verbeterd. En een goede doorbloeding is tenslotte de basis van huidverbetering. Door je reiniging tweemaal per dag eraf te halen met zo’n warm kompres kun je op een fijne en goedkope manier al bezig zijn met huidverbetering!

PS. Als je nu naar de winkel rent om kompresdoeken in te slaan, knip dan niet de labels eruit. Mocht de doek te warm zijn om vast te pakken, komen die labels goed van pas want die worden namelijk niet heet 😉

 

Het bericht Soms heb je van die momenten… verscheen eerst op hannah BLOG.