Stilte graag!

20 oktober, 2017

Stilte graag!

Ik klets graag, heel graag zelfs, maar af en toe vind ik het wel lekker om even niets te hoeven zeggen. Op 29 oktober is het de Dag van de Stilte; de dag waarop de wintertijd ingaat. We hebben op die dag dus een uur extra! Door deze twee redenen heb ik deze dag verkozen tot mijn favoriete dag van het jaar. Je kunt deelnemen aan de Dag van de Stilte door een stilte-activiteit te bezoeken of door zelf een activiteit te organiseren.

Nu gaat het mij natuurlijk niet lukken om de hele dag stil te zijn, maar… ik heb wel besloten om die zondag mezelf minimaal een uur terug te trekken. Dat is dan mijn stilte activiteit. Heerlijk even tijd voor mezelf en in alle stilte m’n huid eens goed onder handen nemen. Wie weet misschien wel met een goed boek erbij en enjoy the silence. Eerlijk gezegd heb ik doorgaans niet altijd tijd om uitgebreid alles uit de kast te trekken wat goed is voor mijn huid, maar eens per week probeer ik hier echt tijd voor te maken. Tijdens de dag van de stilte ga ik er dit keer dus niet bij praten.

Een fijn masker en er optimaal van genieten; die staat bovenaan! Ik doe regelmatig een masker, maar terwijl die lekker zijn werk doet, ben ik met honderd andere dingen bezig. De wasmachine aanzetten, strijken, was opvouwen, de vaatwasser in- of uitruimen, oftewel de dagelijkse werkzaamheden zonder zelf echt te genieten van de heerlijke tintelingen op mijn gezicht. Stilte is er om van te genieten en niet om altijd te vullen, dus dat gaan we nu maar eens anders doen.

Hydraterend masker

Deze keer ga ik kiezen voor het Hydro Mask. Aangezien de nazomer is vertrokken, kan mijn huid wel wat extra hydratatie gebruiken. De zon, of eigenlijk het zweten, heeft veel vocht onttrokken aan mijn huid. Hoog tijd om dit aan te vullen! In het Hydro Mask zit hyaluronzuur wat intensief vochtregulerend werkt om zo de vochtbalans in mijn huid weer te herstellen. Ook bevat dit masker vitamine E, een krachtige antioxidant. Zo wordt mijn huid optimaal hersteld en weer in balans gebracht.

Ik breng een dikke laag aan op mijn hele gelaat, ook rondom mijn ogen. Ik houd gewoon van rijk aanbrengen en dat geeft me een weldadig gevoel. Ik laat hem 15 minuten inwerken en vervolgens pak ik een gastendoekje. Die doordrenk ik met water, wring hem uit en stop hem één minuut in de magnetron. Iedere huis-, tuin- en keukenmagnetron is hiervoor geschikt. Gewoon op de hoogste stand zetten en als-ie “pling” zegt, pak ik het doekje en leg die heerlijk op mijn gezicht gedurende een halve minuut. Wanneer het microwavekompres afgekoeld is, haal ik eventueel de restjes masker weg, breng een passende crème aan en… klaar! Genoeg tijd nog om in alle stilte een goed boek te lezen.

Het bericht Stilte graag! verscheen eerst op hannah BLOG.