Wat betekent lekker in je vel voor jou?

14 oktober, 2021

Wat betekent lekker in je vel voor jou?

Je weet wat de huid is, hoe belangrijk die is, wat jij kunt doen voor de huid en wat er gebeurt als je er niet goed voor zorgt. De tijd dat de expert de touwtjes in handen nam en voor je bepaalde wat het plan was, ligt ver achter ons. Nu is het uitgangspunt van het behandelplan wat jij wil, kan of nodig vindt en hoe dat wordt uitgevoerd komt steeds vaker neer op een samenwerking tussen jou en je huidcoach. Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol en dat zijn maar een paar van de aspecten waarover de huidprofessional geen controle heeft.

Er zijn heel wat elementen die van invloed op een behandeling kunnen zijn en waar je op zijn minst inzicht in wilt hebben. We vroegen Miss Nederland 2021 Julia Sinning: Wat betekent ‘lekker in je vel’ voor jou? & Wat is jouw belangrijkste huidbehoefte?

Miss Nederland Julia Sinning, 24 jaar, freelancer, actrice en presentatrice

Wat voor mij ‘lekker in je vel’ betekent, is je mooie imperfecties accepteren en liefhebben. Niet nadenken over wat andere van je vinden. Als je je goed voelt zowel vanbinnen als vanbuiten. Ik geloof erin dat als je je mentaal goed voelt, je dit ook uitstraalt aan de buitenkant. Dit heeft voor mij dan ook te maken met een stukje zelfverzekerdheid.

Vroeger als ik puistjes had, vond ik dat vreselijk. Dan maakte ik me druk over wat anderen van mij zouden vinden en ik daarop zou worden beoordeeld terwijl ik er niks aan kon doen. Pas toen ik mijn imperfecties leerde accepteren, ben ik lekker in mijn vel gaan zitten. Dat ik denk: ‘ja, ik mag er zijn.’ En dat puistje op mijn wang? Boeien. Dat hoort ook bij mij.

Mijn belangrijkste huidbehoefte is om een schone huid te hebben. Door mijn werk bij de GGD draag ik vaak een mondkapje waardoor er maskne in mijn gezicht is ontstaan. Ik merk dat ik het prettig vind om met een schoon, fris gezicht rond te lopen en als ik thuiskom mijn gezicht helemaal schoon te maken.’

Wil jij ook ‘lekker in je vel’ zitten? Vind een huidcoach bij jou in de buurt!

Bron: NTVH

Het bericht Wat betekent lekker in je vel voor jou? verscheen eerst op hannah BLOG.