Wij leren de huid te respecteren!

8 november, 2023

Wij leren de huid te respecteren!

Sinds mensenheugenis worden zalven, crèmes en lotions op de huid aangebracht om cosmetische redenen. In sommige gevallen wordt er bewust iets op de huid gesmeerd om een verstoord microbioom te corrigeren of te voorkomen, dan heet het antibiotica en antiseptica. Cosmetica mag dus het microbioom niet verstoren!

In evenwicht

Al bijna 45 jaar streeft hannah naar ambachtelijke huidverbetering, waarbij kwaliteit, resultaat en respect voor de huid hoog in het vaandel staan. Dit heeft ertoe geleid dat er inmiddels 47 innovatieve producten door het merk zelf zijn ontwikkeld die in Nederland geproduceerd worden. Met zo’n 400 aangesloten huidcoaches die het merk uitdragen wordt de huid door resultaatgerichte behandelingen, effectieve producten en persoonlijk advies in een topconditie gebracht. Om je huid in goede conditie, dus gehydrateerd en veerkrachtig, te houden is het belangrijk dat het microbioom in evenwicht is. Onderzoek heeft aangetoond dat alles wat je huid beïnvloedt ook effect kan hebben op je microbioom. Zo krijgt de huid en haar microbioom het soms zwaar te verduren tijdens extreme weersomstandigheden, ontharen of te vaak scrubben en peelen. Deze wetenschap heeft ons ook doen door ontwikkelen waaruit de hannah Trans6peel is ontstaan met respect voor de huid. Een intensieve behandeling dat het hannah credo “Geef je huid een kans” een extra dimensie geeft. De Trans6peel is een professioneel medium deep peeling waarbij de nadruk wordt gelegd op het intens boosten en weerbaar maken van de huid. Het bevat 6 key ingredients, waarmee een zeer breed scala aan huidproblemen effectief en bij de kern aangepakt worden. De combinatie van sterke zuren maar in lage veilige concentraties zoals tranexaminezuur, azelaïnezuur, amandelzuur en glycolzuur met twee versterkende en stimulerende extra toevoegingen zorgen voor een verantwoorde peelende, cel vernieuwende en teint oplichtende werking. Roodheid en huidirritaties worden aangepakt. Dit maakt dat deze peeling geschikt is voor bijna iedere huid.

Probiotica

Een groot deel van de bacteriën die op onze huid leven (‘het microbioom’) bevindt zich niet aan de oppervlakte, maar in de diepere huidlagen. Dat ontdekten onderzoekers van het UMC St Radboud. Op onze huid bevinden zich miljarden micro-organismen. Het zijn vooral bacteriën, maar het kunnen ook schimmels, virussen of gisten zijn. Zij vormen samen met de opperhuid een natuurlijke barrière voor vreemde indringers. Probiotica mag dus zeker een onderdeel uitmaken van de hedendaagse beautyroutine. Zeker als er sprake is van een onzuivere en/of onrustige huid, acne, rosacea of zelfs eczeem, daar probiotica immers een positieve werking heeft op het bereiken van een gezonde huid! In cosmetica wordt steeds meer gebruik gemaakt van probiotica en hannah heeft hard gewerkt aan het Pro Active Mask en de Overnight Cream – met het Probioticum Lactobacillus als belangrijke basis. Dit heeft een aangetoond, bewezen effect als antischimmel en antimicrobiële werkstof.

Een gezonde microbioom huishouding!

Het Pro Active Mask werkt als een intensief reinigend en antimicrobieel masker dat speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere en/of onrustige huid en acne. In het bijzonder voor de “tweede generatie” acne wat veelal voorkomt bij mensen boven de 21 jaar. De huid wordt diepgaand gezuiverd, roodheid vermindert en het voorkomt verstopping van de poriën. De Overnight Cream is een effectieve moisturizer en zorgt het voor een natuurlijke bescherming van de huid. Het gaat bacteriegroei tegen, voorziet de huid van de juiste voedingsstoffen ter bevordering van het herstel, zorgt voor een goede vochtbalans en helpt een glimmende huid te verminderen en zelfs te voorkomen. Het masker en de crème vormen het perfecte synergetische duo, omdat de werkstoffen dusdanig op elkaar zijn afgestemd dat het elkaars werking versterkt. Door de combinatie met de Prepare Potion en SebuPure (als dag verzorging) zal het resultaat optimaal zijn; een gave stralende huid die haar onzuiverheden heeft overwonnen. Dus met respect en aanvullend voor een gezonde microbioom huishouding!

Geschreven door: Monica van Ee – Directeur hannah SIRC 

Het bericht Wij leren de huid te respecteren! verscheen eerst op hannah BLOG.