Indrukwekkende do(g)natie aan Hulphond Nederland

5 januari, 2016

Indrukwekkende donatie hannah voor opleiding hulphonden

De start van de driejarige samenwerking tussen hannah Skin Improvement Research Company en Hulphond Nederland heeft al direct 20.000 euro opgeleverd. Het afgelopen najaar organiseerden vierhonderd bij hannah aangesloten huidcoaches inzamelacties voor dit goede doel. Ook de Miss Nederland verkiezing, waar hannah partner en begeleider van is, leverde een bijdrage aan deze indrukwekkende donatie. Met de opbrengst kan Hulphond Nederland verder investeren in de opleiding van hulphonden die na hun training ingezet worden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) of psychische problemen.

Empathie
De huidcoaches hebben verschillende acties georganiseerd. Zo hebben de coaches onder andere in hun beautysalons de knuffelmascotte 'Flip' van de stichting verkocht. "Samen met onze huidcoaches zijn we er om mensen te helpen, ook op de lange termijn. Als je ons werk doet, duurzame huidverbetering, moet je empathie hebben en mensen willen helpen. Hulp, begeleiding, coaching, passie en verbetering zijn de thema’s waarop hannah en Hulphond Nederland elkaar hebben gevonden.", aldus Monica van Ee, directeur van hannah SIRC.

Miss Nederland
Naast de acties van de huidcoaches heeft hannah de Miss Nederland verkiezing aan Hulphond Nederland kunnen verbinden. Onder meer de verkoop van een speciale Missen-kalender en de opbrengst van VIP-tafels tijdens de finale van de verkiezing droegen bij aan de mooie donatie. Winnares Jessie Jazz is bovendien als Miss Nederland gedurende een jaar actief voor Hulphond Nederland. Zo presenteerde zij het werk van de stichting als haar ‘charity’ tijdens de Miss Universe verkiezing in december jongstleden.

Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland: "Wij zijn zeer verrast dat de mensen van hannah in een paar maanden tijd al zo’n enorm bedrag bij elkaar hebben gebracht. Het opleiden en trainen van onze honden is een intensief en daarmee kostbaar proces. We kunnen deze donatie daarom heel goed gebruiken." Monica van Ee is trots: "We willen Hulphond Nederland graag voor een langere periode steunen en zijn hiervoor momenteel concrete plannen aan het smeden. Als je van meerwaarde voor elkaar bent, dan vind ik dat je een samenwerking van minimaal drie jaar moet aangaan. Dan kun je ook samen echt wat bereiken."

Over hannah
Sinds 1979 is hannah de visionair in Nederland op het gebied van huidverbetering door de befaamde bindweefselmassage en de hoogwaardige producten van Nederlandse bodem die zelf door hannah worden ontwikkeld en geproduceerd. Met gebundelde kracht en gedeelde passie werkt hannah samen met haar huidcoaches op het hoogste niveau aan het verbeteren van de huid. Onder het motto "Geef je huid een kans" wordt op het hoofdkantoor te Voorthuizen iedere dag met veel passie gewerkt, waarbij consequente begeleiding en intensieve scholing van de huidcoaches zorgen voor het beste resultaat in huidverbetering. (www.hannah.nl)

Over Hulphond Nederland 
Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. (www.hulphond.nl)


Miss Nederland Jessie Jazz Vuijk (links) en Monica van Ee (rechts) met Jessie, hulphond in opleiding.