Wat je wilt weten over SPF en zonbescherming

18 mei, 2017

Regelmatig komt de vraag binnen waarom hannah geen gezichtscrème met SPF 50 in het assortiment heeft. Nog steeds is er veel onduidelijkheid over de verschillen in SPF en de juiste zonbescherming.

Wat zegt de hoogte van een SPF?

Een zonnebrandcrème werkt doordat ze een UV-absorberend vermogen heeft. Hoe hoger de SPF hoe meer UV-straling er wordt geabsorbeerd. Tot op zekere hoogte, want geen enkele SPF beschermt 100%. De hoeveelheid UV die geabsorbeerd kan worden per SPF is als volgt:

SPF% - UV-absorptie
2 - 50
4 - 75
8 - 87,5
15 - 93,3
30 - 96,7
50 - 98

Een SPF 30 beschermt dus niet twee keer zo goed als een SPF 15, zoals veel mensen nog steeds denken. Het verschil tussen een SPF 30 en een SPF 50 is dermate klein dat er daarom geen SPF 50 in het assortiment van gezichtscrèmes binnen hannah is opgenomen. Een SPF 50 kan eerder voor huidirritatie zorgen door sterkere filters. Een hoge SPF kan ook zorgen voor een schijnveiligheid. Mensen gebruiken minder omdat ze er vanuit gaan dat ze dubbel zo goed beschermd zijn door de hoge SPF. Gezien het lichaam vaak meerdere malen en dunner wordt ingesmeerd dan het het gezicht is door hannah de Body Shield SPF50 ontwikkeld. Wat heel belangrijk is bij het gebruik van een zonnebrandcrème is de hoeveelheid. Er wordt aangeraden om een flinke theelepel voor je gezicht en hals te gebruiken en dit elke twee uur te herhalen. Bij veel zweten of zwemmen zelfs vaker. In de praktijk zijn er helaas weinig mensen die deze hoeveelheden smeren.


Sun Perfection

De hannah Sun Perfection lijn bestaat uit verschillende producten voor het beschermen én behouden van een mooie en gezonde huid in de zon. Deze innovatieve lijn is ontwikkeld denkend vanuit huidtype in plaats van SPF- nummers. Met deze producten bewijst hannah dat het op een verantwoorde wijze genieten van de zon én het behouden van een mooie en gezonde huid perfect te combineren is.

Het zonlicht wordt geperfectioneerd door de producten van Sun Perfection. Alle goede eigenschappen van zonlicht worden doorgelaten in de huid en, afhankelijk van het huidtype en de daarbij behorende beschermingsbehoefte, wordt de schadelijke UV-straling in meer dan wel mindere mate geabsorbeerd. De zonperfectionerende werking is gebaseerd op de transmissie van zichtbaar licht voor huidverbetering en absorptie van een overdaad aan UV-straling. Hierdoor maakt de huid gebruik van het licht in plaats van er schade door te ondervinden en wordt zij, tijdens het zonnen, voelbaar en zichtbaar geperfectioneerd!


Verschillende huidtypes

Ieder mens heeft een bepaald huidtype, variërend van een zeer lichte huid tot aan de getinte, donkere huid. Globaal genomen worden deze verschillende huidtypes, in relatie tot het effect dat UV-straling heeft op de huid, verdeeld in 4 verschillende groepen/types (I, II, III en IV). De Sun Perfection lijn maakt een onderscheid in 3 globale huidtypes/groepen.

Huidtype I-II: dit type staat voor de zeer lichte tot lichte huid
Mensen met dit huidtype worden niet of nauwelijks bruin en verbranden bovendien snel. Dit huidtype vraagt daarom om een hoge mate van zonbescherming, oftewel een SPF HIGH, maar ook om kalmering tegen irritatie en uitdroging.
meer informatie


Huidtype II-III: dit type staat voor de lichte tot licht getinte huid
Mensen met dit huidtype zijn weliswaar gevoelig voor de zon, maar verbranden niet zo snel en worden relatief gemakkelijk bruin. Dit huidtype vraagt om een medium mate van zonbescherming, oftewel een SPF MEDIUM, waarbij bescherming tegen het verlies van voedingsstoffen centraal staat.
meer informatie


Huidtype III-IV: dit type staat voor de getinte tot donkere huid
Iemand met dit huidtype bruint zeer snel en verbrandt vrijwel nooit, maar heeft wel veel aanleg voor de vorming van huidverkleuringen en pigmentvlekken. Dit huidtype vraagt om een relatief lage mate van zonbescherming, oftewel een SPF LOW, waarbij een belangrijk ingrediënt is toegevoegd om hyperpigmentatie van dit huidtype effectief tegen te gaan.
meer informatie

Wil jij weten welk huidtype jij hebt en hoe jij deze zomer je huid optimaal kunt beschermen? Breng dan een bezoek aan een huidcoach bij jou in de buurt. Nu tijdelijk een hannah paspoorthoes cadeau bij aanschaf van een Sun Perfection 75 ml!