Happy hannahversary!

18 februari, 2019

40 jaar een begrip in ambachtelijke huidverbetering

Het jaar 2019 is een bijzonder jubileumjaar voor ons! Wij als ‘Dutch Design’ merk met een ongeëvenaard intensief huidverbeterend totaalconcept en een geheel eigen, unieke visie op productontwikkeling en behandelingen, zag het licht 40 jaar geleden. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een absoluut begrip op het gebied van duurzame, ambachtelijke en professionele huidverbetering

Het begon allemaal op 1 april in 1979 met een gedreven vrouw met een bijzondere huidverbeterende missie. Schoonheidsspecialist en huidtherapeut Hannie Hakze (1954-2006) schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en had een heel duidelijk doel voor ogen. Op jonge leeftijd werd ze zelf geconfronteerd met acne en littekens. Zoekend in de wirwar van specialisaties en beloftes, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. “Het gaat er niet om wat je voor de huid doet, maar wel hoe je dit doet”, was één van haar bekende credo’s. Iedere huid kan verbeterd worden en kan met de juiste methodes en technieken een gezonde, mooie en vitale toekomst tegemoet zien.

Hoe is die befaamde bindweefselmassage tot stand gekomen?
Door het zien van een film over hoe je het bindweefsel van het lichaam zuivert en kunt stimuleren, verdiepte Hannie Hakze zich volledig in deze materie en ging ermee experimenteren. Dit was dé start van de ontwikkeling van haar befaamde bindweefselmassage voor het gezicht. In samenwerking met professor dr. H.A.M. Neumann, hoogleraar dermatologie aan het Academisch Ziekenhuis te Maastricht, ontwikkelde Hannie haar bindweefselmassage verder door tot de Litteken- en Rimpelreductie Therapie. Doordat verzekeringsmaatschappijen en de media gefascineerd waren door deze techniek, werd deze na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek op 22 oktober 1998 geoctrooieerd. Kenmerkend hiervan is de mogelijkheid tot de reductie van littekens van maar liefst 35 tot 80%! Een rimpel is een litteken van de tijd en met de technieken van Hannie Hakze worden tot op de dag van vandaag nog steeds spraakmakende resultaten gerealiseerd in de verbetering en reductie van rimpels. Waar Hannie destijds door haar vakgenoten met argusogen werd aangekeken vanwege de “huidverschuivingen” die de bindweefselmassage zou veroorzaken, is in de afgelopen decennia onomstotelijk bewezen dat deze intensieve massagetechnieken niet meer weg te denken zijn binnen de professionele beautybranche. Wie hannah zegt, zegt dan ook vrijwel automatisch bindweefselmassage. Huidverbetering en bindweefselmassage zijn een onlosmakelijke combinatie.

Al 40 jaar is hannah een 100% Nederlands bedrijf én merk met eigen productontwikkeling, eveneens van Nederlandse bodem. Een merk met inmiddels bijna 40 innovatieve, huidverbeterende producten en een uniek assortiment dat zich jaarlijks verder uitbreid.

Als merk heeft hannah vanaf het begin een geheel eigen visie gehad op huidverbeterende producten. Zo zijn alle producten genderneutraal, zijn er geen aparte dag-, nachtcrèmes of oogcrèmes. Elke huid is uniek en producten worden hier nauwkeurig met respect voor de huid op afgestemd. Diverse hannah producten wonnen de afgelopen jaren prestigieuze beauty awards, waarbij de nadruk op originaliteit, authenticiteit en innovatie belangrijke highlights in alle juryrapporten vormde. Meer weten? Bekijk dan het hele persbericht.


Vind een huidcoach

Vind een huidcoach bij jou in de buurt via de salon locator.

hannah blog

Graag nemen we je mee in de wereld van huidverbetering. Lees tips & tricks over de huid op het hannah blog!

ga naar hannah blog

hannah nieuws