Denise Speelman heeft afgelopen nacht Nederland vertegenwoordigd bij de 69ste Miss Universe verkiezing

17 mei, 2021

In de nacht van zondag 16 mei 2021 op maandag 17 mei 2021 heeft de officiële Miss Universe show plaatsgevonden in het Seminole Hard Rock Hotel in Hollywood, Florida. Miss Universe 2021 werd gekozen uit 74 landen. Daarnaast is er een public voting via de Miss Universe app waar door het wereldwijde publiek nog 1 wildcard uitgedeeld wordt die samen de Top 21 bepaalden. De 23-jarige Miss Nederland Denise Speelman heeft deze Top 21 net niet behaald.


Denise Speelman: ”Over mijn deelname aan Miss Universe kan ik zeggen dat ik iets heel bijzonders heb mogen ervaren, een once in a lifetime experience en een buitengewone kans. Ik heb vrouwen mogen ontmoeten van over de hele wereld, naar hun verhaal geluisterd en meer te weten gekomen over hun cultuur. Iets wat ik ontzettend mooi vind, want iedereen is uniek en heeft haar eigen verhaal te vertellen. De dagen dat ik hier ben geweest heb ik me zo sterk gevoeld, omdat ik omringd werd door allemaal sterke vrouwen. We hebben samen de show gerockt en dat was geweldig. Door op het podium te staan krijg ik zo’n adrenaline kick, dat was in één woord: genieten! Ik kan zeggen dat ik alles heb gegeven, de hele reis mijzelf ben gebleven en mijn boodschap over body positivity en eetstoornissen, de afgelopen dagen niet alleen bij een miljoenenpubliek, maar ook bij de Miss Universe organisatie zelf heb kunnen doorgeven. Door dit avontuur heb ik nog meer power en motivatie voor mezelf en de projecten gekregen waar ik me voor wil inzetten en daarnaast heb ik ook nog eens vriendschappen gesloten voor het leven. In een jaar waarin ook Nederland het zwaar heeft gehad met de COVID-19 pandemie voelt het heel speciaal dat ik hier namens Nederland heb mogen staan, daar ben ik dankbaar voor. Een ervaring om nooit te vergeten!”

Denise heeft er intens van genoten en het is voor haar een fantastische beleving geweest. Met zoveel verschillende culturen eensgezinds aan een show werken waar miljoenen mensen naar kijken, is iets wat zij zich zal blijven herinneren als een van de meest bijzondere tijden van haar leven. De Miss Nederland Organisatie, vertegenwoordigd door Monica van Ee, ziet het ook als haar missie om een meisje als Denise deze kans te geven.

Monica van Ee, National Director en hoofdsponsor hannah: “Denise is heel authentiek en kan body positivity adresseren als geen ander. Ze is een klassieke schoonheid, een hardwerkende jonge onderneemster en ongelofelijk lief en zorgzaam voor haar medemens. Naarmate we het afgelopen jaar met haar hebben mogen werken is ze zo gegroeid en straalt ze zelfs op dit grote wereldwijde podium ultieme zelfverzekerdheid uit. Ze is een Miss in hart en nieren en een rolmodel voor velen. Denise is niet alleen voor ons het mooiste meisje van Nederland, ook het mooiste mens en is een sprekend voorbeeld van sisterhood & women empowerment. Daar kan je als organisatie alleen maar heel trots op zijn!”


National Costume & Preliminary Competition

Zowel de National Custome Show als de Preliminary Competition werden eveneens gehouden in het Seminole Hard Rock Hotel en waren beide via een livestream te volgen. Ook tijdens deze shows heeft onze Miss Nederland gerockt op het grote Miss Universe podium.

Op donderdag 13 mei 8PM EST (14 mei 2.00 uur NL-tijd) vond de National Costume show plaats, waarin Denise haar prachtige nationaal kostuum – gecreëerd door de Thaise ontwerpster Miss Pearl Couture – aan de wereld heeft laten zien. Deze jurk vertegenwoordigt het kleurrijke en ruimdenkend Nederland waar vrijheid de basis is. Kenmerkende Nederlandse symbolen zijn bij elkaar gebracht en met acrylverf handmatig geschilderd op zijde van eigen bodem. Denise is ook trots om haar roots & family business in deze creatie te kunnen presenteren, aangezien de symbolen van het Nederlands erfgoed zijn gecombineerd met symbolen van de kermis en suikerspinnen. Nieuwsgierig? Check deze video!

Op vrijdag 14 mei 7PM EST (15 mei 1.00 uur NL-tijd) was de Preliminary Competition. Een soort “generale repetitie” waarin alle rondes, zoals de bekende swimwear- en galaronde getoond werden door alle kandidaten. Net als de National Costume show, en natuurlijk de officiële finale, is dit een zeer populaire show onder een half miljard wereldburgers. De shows was live te volgen via het YouTube kanaal van Miss Universe.

Om 5.00 uur Nederlandse tijd is de nieuwe Miss Universe Andrea Meza uit Mexico gekozen. De Top 3 bestaat uit: 1. Mexico 2. Brazilië en 3 Peru. Check voor updates Facebook Miss Nederland en/of Instagram Miss Nederland.


Vind een huidcoach

Vind een huidcoach bij jou in de buurt via de salon locator.

hannah blog

Graag nemen we je mee in de wereld van huidverbetering. Lees tips & tricks over de huid op het hannah blog!

ga naar hannah blog

hannah nieuws