Julia Sinning is Miss Nederland 2021

31 augustus, 2021


Op zondagavond 29 augustus is de 24-jarige Julia Sinning uit Amsterdam gekroond tot Miss Nederland 2021.
Onder het toeziend oog van een prominente jury en uitbundig publiek in Studio 21 te Hilversum heeft zij de titel, sjerp en met kristallen ingelegde kroon in ontvangst genomen. Julia zal zich komend jaar als Miss Nederland presenteren en in december ons land vertegenwoordigen bij de Miss Universe verkiezing in Eilat, Israël.Fenomenale finaleshow in Studio21

Tijdens een fenomenale finale met als thema “This is me” hebben de 9 finalisten in verschillende catwalkrondes laten zien wie zij zijn en wat ze in huis hebben om Miss Nederland te worden. Met een flinke dosis zelfvertrouwen, energie, enthousiasme en positieve vibes die van het grote podium van Studio 21 afspatte, is het publiek getrakteerd op een amusementsvolle en bovenal spannende avond. Naast de voorstel-, de beachwear- en galaronde hebben 4 finalisten ook hun talent op het gebied van zang en dans laten zien en werd de show ondersteund door een geweldige muzikale invulling van professionals Patricia van Haastrecht, Valerie Curlingford en Dwight Dissels. De presentatie was in handen van Bart Ettekoven, bekend van o.a. Shownieuws en Zoey Ivory die zelf in 2016 de titel en kroon van Miss Nederland in ontvangst mocht nemen.

Gekozen door een 7-koppige jury
Ondanks dat alle finalisten op zeer hoog niveau hun kwaliteiten hebben getoond, is Julia Sinning verkozen tot Miss Nederland 2021. Die uitkomst is bepaald door een 7-koppige jury met alle disciplines uit het vak, bestaande uit William Rutten, Monique Westenberg, Marc Forno, Kristina Bozilovic, Monique Colligon, Marvy Rieder en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Zij zien in Julia de meest waardige opvolger van de Miss uit 2020 Denise Speelman. Het juryrapport over Julia luidt: “Deze prachtige vrouw is puur en durft zichzelf te laten zien. Een Miss van deze tijd met de boodschap “this is me”. Een lekkere, stoere meid die uit haar comfort zone durft te stappen en een breed publiek kan aanspreken.”


Julia’s reactie op het winnen van de titel:
“Wauw, ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben Miss Nederland 2021, wat een eer! Ik ben zo blij en heb er heel veel zin in. Over een paar maanden mag ik Nederland vertegenwoordigen in Israël bij Miss Universe en samen met de organisatie ga ik mooie plannen maken voor mijn jaar als Miss. Ik vind dat het tijd is om het perfecte plaatje te veranderen. Laten we van het perfecte plaatje, het echte plaatje maken, zodat we allemaal een stuk gelukkiger worden. We streven allemaal naar een ideaalbeeld wat mede door social media versterkt wordt door gefotoshopt beeld en filters waarbij je een gezicht niet herkent, maar daarin wil ik bijdragen aan verandering. Zelf heb ik veel druk ervaren in de vorm van bewijs- en prestatiedrang. Inmiddels heb ik de rust en kracht in mijzelf gevonden om te staan waar ik nu sta en daar ben ik heel erg trots op. Mijn finalistenperiode heeft mij hierin ook enorm gesterkt. Mijn boodschap? Heb schijt aan het perfecte plaatje, jij bent jij en daarmee ben jij goed genoeg!”

Juryvoorzitter en directeur hannah Monica van Ee over Miss Nederland 2021:Alle finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie. Deze kanjers hebben allemaal laten zien dat uiterlijk niet alles is en zelfvertrouwen en zelfkennis je pas echt knap maken. Een echt team dat op komt voor gelijkheid van de vrouw. Het was voor de jury dan ook een pittige klus om Miss Nederland 2021 te kiezen. Toch sprong Julia er uiteindelijk uit en viel zeker tijdens de galaronde op, waarbij het leek alsof zij in gedachte de kroon al op had. Het is een stoere jongedame met een prachtige uitstraling en een hart van goud. Niet voor niets werd zij door haar medefinalisten ook verkozen tot Miss Congeniality. Puur, oprecht en een geweldig mens, van binnen én van buiten.”

Zaterdag op TV: van Casting tot Kroning
Vanaf aankomend weekend is het gehele traject van Miss Nederland in een vijfdelige serie te volgen in het nieuwe SBS6 programma “van Casting tot Kroning”. In deze serie krijg je een unieke inkijk in de wereld van de Miss Nederland verkiezing. Presentatrice Zoey Ivory neemt je 3 maanden lang mee achter de schermen van de organisatie en laat zien dat het hier niet gaat om het ouderwetse cliché ‘wereldvrede’ of alleen maar uiterlijk en glamour, maar om brains, beauty en business. Van casting tot finale, van bootcamp tot catwalk training, van fotoshoots tot inzet voor goede doelen en partners. Niets is door de camera’s gemis(s)t! Kijk vanaf zaterdag 4 september wekelijks naar “van Casting tot Kroning” rond de klok van 16.30 uur.