Jong geleerd, is oud gedaan…

12 april, 2023

hannah geeft gastles bindweefselmassage op scholen

Binnen de beautybranche is de bindweefselmassage inmiddels een absoluut begrip als het om huidverbetering gaat. Toch was het founder Hannah Hakze die ruim 35 jaar geleden deze unieke massagetechniek voor het gezicht heeft geïntroduceerd en doorontwikkeld. Anno 2023 is het nog steeds een uiterst succesvolle en resultaatgerichte behandeling die al decennialang door vele huidcoaches wordt uitgevoerd. Ter kennismaking verzorgt hannah nu ook gastlessen op scholen voor uiterlijke verzorging voor beginnende schoonheidsspecialisten.

Huidveroudering is vanaf ongeveer onze 25ste levensjaar een onvermijdelijk onderdeel dat wordt veroorzaakt door een verminderende aanmaak van collageen en elastine. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met het goed verzorgen van je huid en regelmatig een bindweefselmassage te ondergaan om met een mooie en gezonde uitstraling door het leven te gaan. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Maar dat geldt ook als professional! Daarom verzorgt hannah met veel plezier gastlessen op scholen voor uiterlijke verzorging om de leerlingen te laten kennismaken met de hannah bindweefselmassage.


De eerste, succesvolle gastles heeft op het ROC in Nijmegen plaatsgevonden waar een mix van leerlingen en docenten actief hebben deelgenomen en hebben kennisgemaakt met de gespecialiseerde bindweefselmassagetechnieken van hannah. Onlangs heeft ook het MBO Amersfoort Uiterlijke Verzorging deze 2,5 uur durende gastles omarmd en kijkt met veel plezier terug op de les: “In maart was de Week van Ondernemen. Een goede reden om hannah huidcoach uit te nodigen bij ons op school. Het thema was bindweefselmassage, waar zij ook om bekend zijn. Gastdocent Patricia Ides kon dit mooi laten zien toen ze de grepen deed op onze studenten. Daarna mochten de studenten zelf aan de slag met deze massagetechnieken. Ze hebben een ongelofelijk leuke gastles gehad!”

Patricia Ides, huidcoach, specialist in huidverbetering en docent bindweefselmassage: “Om als gastdocent eerst op het ROC in Nijmegen en daarna op het MBO Amersfoort les te geven en de leerlingen te laten kennismaken met de hannah bindweefselmassage is een groot succes geweest. Tweede- en derdejaarsstudenten hebben ervaren wat de hannah Bindweefselmassage anders maakt dan de overige bindweefselmassages die er worden aangeboden binnen de beautybranche. Zelf vind ik het geweldig om deze studenten enthousiast te maken wat er mogelijk is met deze huidverbeterende massagetechniek. In het begin is er nog wat afstand, daarna komen ze dichterbij om de bindweefselgrepen te zien die ik demonstreer om daarna zelf aan de slag te gaan. Twee grepen neem ik met ze door die ze zowel uitvoeren als ondergaan. Er zitten altijd toppertjes tussen, al kan iedere gediplomeerde schoonheidsspecialist het leren. Ik hoop van harte dat zij op een dag ontdekken wat hannah voor de huid kan betekenen en de bindweefselmassage gaan geven aan hun klanten. Natuurlijk met de betekenis wat de bindweefselmassage kan doen voor het streven naar een gezonde huid.”

Klik voor meer informatie over de hannah bindweefselmassage en vind een gespecialiseerde huidcoach via de salonlocator. Interesse in een gastles bindweefselmassage bij jou op school? Neem contact op via management@hannah.nl.