Amber Rustenberg is Miss Nederland 2024

17 juni, 2024

Na een zeer bewogen jaar heeft Rikkie Kollé op zondag 16 juni de kroon overgedragen aan haar opvolger, Miss Nederland 2024. Na een spetterende show in een bomvolle Studio21 te Hilversum heeft de 26-jarige Amber Rustenberg uit Amsterdam die felbegeerde titel, sjerp en kroon in ontvangst mogen nemen. Zij zal zich komend jaar presenteren als Miss Nederland 2024 en samen met de organisatie haar ambities, dromen en natuurlijk haar missie gaan vormgeven.

The Greatest Show

Tijdens de viering van het 45-jarig jubileum van hoofdsponsor hannah Skin Improvement, waarbij de presentatie is verzorgd door niemand minder dan Kim Kötter en Viktor Brand, hebben de 10 finalisten onder het toeziend oog van een uitbundig publiek laten zien wat zij in huis hebben. Vooral hoe zij gedurende de afgelopen maanden zijn gegroeid tot zelfverzekerde powervrouwen met ieder een eigen missie. Ondersteund door topartiesten als Jaap Reesema, Carolina Dijkhuizen, PATRICIA, Gaia Aikman en Michel Mulder is het publiek met veel enthousiasme en een flinke dosis energie getrakteerd op een amusementsvolle en bovenal spectaculaire avond. De gasten, waaronder vele hannah huidcoaches, hebben naast de vaste onderdelen zoals de voorstel-, beach en galaronde ook een unieke trip down memory lane gemaakt in 45 jaar huidverbetering van het Nederlands cosmeticamerk.

Gekozen door een 6-koppige jury

Ondanks dat alle finalisten op hoog niveau hun kwaliteiten hebben getoond, is Amber verkozen tot Miss Nederland 2024. Deze uitkomst is bepaald door een 6-koppige jury: fotograaf William Rutten, Grazia en Marie Claire hoofdredacteur Annelies Pijper, presentator Bart Ettekoven, scheidsrechter en officier van justitie Shona Shukrula, Miss Nederland 2022 Ona Moody en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Het 7de jurylid waren de gasten in de zaal, daar zij op hun favoriete finalist mochten stemmen. Tezamen zien zij dat Amber de meest waardige opvolger is van Rikkie Kollé, Miss Nederland 2023.

Het juryrapport luidt: ”Deze finalist is welbespraakt, authentiek, intelligent, staat zelfverzekerd en positief in het leven en heeft een warme persoonlijkheid wat zij ook echt op het podium uitstraalt.”


Amber Rustenberg = Miss Nederland 2024

De 26-jarige Amber Rustenberg uit Amsterdam is in het dagelijks leven business development consultant. Met haar missie om een stem te zijn voor iedereen die voelt niet zichzelf te kunnen zijn wil zij zich hard maken voor diversiteit op alle vlakken. Amber: “Wauw, wat een avond! Ik heb het zo naar mijn zin gehad en genoten van zowel het hele traject als de show. Afgelopen week heb ik gedroomd dat ik Miss Nederland zou worden en kijk nu, die droom is werkelijkheid geworden! Ik ben trots op mezelf en op mijn medefinalisten, we hebben gerockt. Nu ga ik heel even bijkomen en daarna keihard aan het werk in mijn functie als Miss Nederland. Samen met de organisatie wil ik diversiteit verder onder de aandacht brengen en anderen inspireren om te zijn wie ze willen zijn. Diversiteit is niet alleen een modewoord of een trendy thema. Het is de basis die onze samenleving kleurt en versterkt. Met een Nederlandse moeder en Surinaamse vader weet ik hoeveel geluk het kan brengen als twee culturen mengen. Laten we samengaan voor een inclusief Nederland met gelijke kansen voor ieder individu ongeacht gender, religie of achtergrond. Alleen ben je sterk maar samen ben je sterker.”

Juryvoorzitter Monica van Ee over de kersverse Miss:

“De tien kanjers die op het podium hebben gestaan, hebben laten zien dat zelfvertrouwen en zelfkennis je pas echt knap maken. Het is in drie maanden tijd een hele hechte groep geworden. We hebben ontdekt dat zij er helemaal voor gaan en gezamenlijk women empowerment en sisterhood uitstralen. Iedere finalist zal hopelijk terugkijken op een versnelde “levensles”. Wees vooral lief voor jezelf en blijf wie je bent, want je bent altijd goed genoeg. Onze finalisten kunnen nooit verliezen, al kan er maar één de kroon winnen. Ondanks dat het voor de jury een hele klus is geweest, is de uiteindelijke keuze op Amber gevallen. Een krachtige vrouw die sterk in haar schoenen staat en duidelijk weet wat zij wil in het leven. In de afgelopen maanden en ook zeker tijdens de show heeft zij bewezen het complete pakket als Miss Nederland te kunnen bieden; beauty, brains & business. Daar kun je als juryvoorzitter en directeur van deze organisatie alleen maar ontzettend trots op zijn!

Miss Nederland Finale 2024 – Livestream