Bezige bijen bij hannah

16 mei, 2024

Ter ere van wereld bijendag – maandag 20 mei – heeft hannah in samenwerking met BeeGrateful drie bijenhotels laten plaatsen rondom het hannah hoofdkantoor in Voorthuizen. Het is namelijk van essentieel belang dat bijen een plekje krijgen en ze zich dit voorjaar kunnen gaan nestelen. Dat is niet alleen geweldig voor de bijen, maar ook voor de biodiversiteit op het landgoed midden in de natuur.


Wilde bijen hebben het niet makkelijk de laatste jaren, terwijl ze juist zó belangrijk zijn voor een groeiende en bloeiende wereld. Net als de hannah huidcoaches die een grote bijdrage leveren aan een gezonde en bloeiende huid! Wilde bijen en andere bestuivers zijn zelfs onmisbaar voor een heel groot deel van onze landbouw. Kortom, we kunnen dus eigenlijk niet zonder wilde bijen. Daarom worden ze een handje geholpen! De vrouwen van BeeGrateful hebben drie super cozy bijenhotels bij het hoofdkantoor van hannah in Voorthuizen geplaatst, waar wilde bijen en andere bestuivers zich in kunnen nestelen.

Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk?

Wist je dat er wel 360 verschillende bijensoorten in Nederland voorkomen? En dat maar één daarvan de bekende honingbij is? Je leest het goed, er zijn wel 359 andere bijensoorten in Nederland! En voor velen zijn die een stuk minder bekend. Ook deze wilde bijensoorten spelen een enorm belangrijke rol als bestuivers van planten. Hoewel sommige planten zichzelf kunnen bestuiven, hebben de meeste plantensoorten daar hulp bij nodig. Die planten krijgen hulp van insecten, wind of water om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere over te brengen. Bestuiving is onmisbaar voor meer dan 85 procent van de bevruchting van wilde planten en 75 procent van onze groente- en fruitgewassen. Zonder bestuivers komt onze voedselvoorziening dus in gevaar.

Flowerpower vrouwen

De vrouwelijke bijen verdienen nog wel wat extra respect. Zij doen namelijk al het werk #womenempowerment! Dit gegeven omarmt hannah met veel passie, aangezien de huidcoaches ook hele bezige bijen zijn. Natuurlijk kennen we de bijenkoningin, die in haar eentje een heel bijenvolk weet te besturen. Maar vrouwelijke wilde bijen, verdienen een podium. Deze bijen pakken namelijk al het werk alleen op. Van het schoonmaken en bewaken van het nest en het verzorgen van de larven tot het verzamelen van de nectar. Echte flowerpower vrouwen dus!


Over BeeGrateful
BeeGrateful is op een missie om de biodiversiteit te vergroten. Zij creëren fijne en gezonde leefomgevingen voor wilde bijen en vergroten bewustwording over het belang hiervan. Wil je graag meer weten over BeeGrateful en over hoe jij wilde bijen een handje kan helpen? Check beegrateful.nl!

Foto's: Julie Kalk