Zonbescherming

De zon heeft veel positieve eigenschappen voor de huid en onze gezondheid! Een weloverwogen mate van zonbescherming mag echter niet ontbreken wanneer je geniet van de zon. De Sun Perfection lijn bestaat uit verschillende producten voor het beschermen én behouden van een mooie en gezonde huid in de zon. Deze innovatieve lijn is ontwikkeld denkend vanuit huidtype in plaats van SPF-nummers! 

Ieder product uit deze lijn heeft als basis Macadamia olie. Deze rijke voedende olie stimuleert de bruining van de huid (natuurlijke bronzer), beschermt op een natuurlijke wijze tegen UV- straling en heeft een intensief verzachtende werking op de huid. Deze producten perfectioneren het zonlicht en laten je huid daarmee profiteren van uitsluitend de goede eigenschappen van licht. Hierdoor is je huid niet alleen goed beschermd, maar kan ook optimaal van de zon genieten.

Ieder mens heeft een bepaald huidtype, variërend van een zeer lichte huid tot aan de getinte, donkere huid. Globaal genomen worden deze verschillende huidtypes, in relatie tot het effect dat UV-straling heeft op de huid, verdeeld in 4 verschillende huidtypes. De Sun Perfection lijn maakt een onderscheid in 3 globale huidtypes.

Huidtype I-II: dit type staat voor de zeer lichte tot lichte huid

Mensen met dit huidtype worden niet of nauwelijks bruin en verbranden bovendien snel. Dit huidtype vraagt daarom om een hoge mate van zonbescherming, oftewel een SPF High, maar ook om kalmering tegen irritatie en uitdroging.

meer informatie

Huidtype II-III: dit type staat voor de lichte tot licht getinte huid

Mensen met dit huidtype zijn weliswaar gevoelig voor de zon, maar verbranden niet zo snel en worden relatief gemakkelijk bruin. Dit huidtype vraagt om een medium mate van zonbescherming, oftewel  een  SPF Medium,  waarbij  bescherming tegen het verlies van voedingsstoffen centraal staat.

meer informatie

Huidtype III-IV: dit type staat voor de getinte tot donkere huid

Iemand met dit huidtype bruint zeer snel en verbrandt vrijwel nooit, maar heeft wel veel aanleg voor de vorming van huidverkleuringen en pigmentvlekken. Dit huidtype vraagt om een relatief lage mate van zonbescherming, oftewel een SPF Low, waarbij een belangrijk ingrediënt is toegevoegd om hyperpigmentatie van dit huidtype effectief tegen te gaan.

meer informatie