Een verwenmoment, geef een glimlach cadeau

28 februari, 2023

Een verwenmoment, geef een glimlach cadeau

“Ik heb echt genoten van de behandeling en voelde mij een moment niet ziek.” Dit is zo dankbaar om te horen wanneer je iemand behandeld die het verschrikkelijke nieuws heeft gekregen gediagnostiseerd te zijn met kanker of al in middenin een behandeltraject zit. Geef een glimlach cadeau vind ik een ontzettend mooi initiatief om mensen een verwen moment te geven.

Een kosteloze behandeling

Vanuit hannah Skin Improvement doen wij al vanaf het eerste uur mee en geef ik samen met mijn collega’s en vele huidcoaches door het land kosteloze behandelingen aan mensen met kanker. Na afloop van de behandeling geven wij de hannah First Aid mee, zodat de klant deze crème thuis kan blijven gebruiken. De First Aid is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare huid die eigenlijk niets kan verdragen, bijvoorbeeld door een chemotraject of bestraling. Vaak zie je dat een huid erg dun en droog wordt tijdens of na een behandeltraject.

Het doet echt wat met me

Zelf heb ik helaas mijn beide schoonouders verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. Ik herinner mij nog hoe fijn mijn schoonmoeder het vond dat ik bijvoorbeeld haar handen masseerde.  Doordat ik het zelf van zo dicht bij heb mee gemaakt, kan ik mij goed inleven in anderen die met deze ziekte te maken hebben. Meestal vertellen mensen over hun ziekte en praten we er even kort over. Men vindt het prettig als het toch even bespreekbaar wordt gemaakt. Een mevrouw die ik heb behandeld vertelde in ons gesprek: ”Mijn man heeft een hersentumor en zelf heb ik een erg agressieve vorm van kanker die uitgezaaid is, het komt elke keer sneller terug”. Deze mevrouw weet dat zij niet meer beter wordt en werd emotioneel toen zij haar verhaal verder vertelde. Dat raakt me en doet echt wat met je.

Dankbaar

Daarom ben ik blij en dankbaar dat wij ons kunnen inzetten voor Geef een glimlach cadeau. Een ontzettend mooi gebaar om iets te kunnen betekenen, waarbij mensen even het gevoel hebben dat zij gewoon weer mens zijn in plaats van een patiënt.

Melissa Middelbos
Huidcoach @ hannah SIRC Voorthuizen

Het bericht Een verwenmoment, geef een glimlach cadeau verscheen eerst op hannah BLOG.