Huidverbeterende herfsttips

2 november, 2017


Ieder seizoen beïnvloedt onze geestelijke en lichamelijke gesteldheid op zijn eigen manier. We voelen ons anders als het warm is en de zon schijnt, dan wanneer we binnen zitten omdat het voortdurend regent en koud is buiten. Ook op onze huid heeft elk jaargetijde zijn eigen invloed. Seizoensgebonden invloeden zoals zon, kou, gure wind, regen en centrale verwarming beïnvloeden namelijk je huidconditie. Zorgvuldig observeren hoe je huid hierop reageert, is daarom heel belangrijk. Je dagelijkse huidverbeteringsroutine moet hierop worden aangepast, dus tip 1: laat regelmatig je huid meten door je huidcoach. Zij heeft speciale apparatuur om je huidconditie binnen 1 minuut te meten en kan je voorzien van een goed productadvies, aangepast op het seizoen en de behoefte van jouw huid, zodat je stralend het nieuwe seizoen in gaat.

Voorkom die vette plak

Bij het vallen van de bladeren gaat de huid er vaak wat vaal en bleek uitzien. De bruine kleur van de zomer zal langzaam vervagen. Om je huid toch lekker actief te houden, is het belangrijk om regelmatig te peelen en de doorbloeding van je huid te stimuleren. Dan zie je er niet alleen gezond en stralend uit, je zorgt er ook voor dat je het meeste profijt uit je serums en/of crèmes kunt halen. Je wilt immers toch niet dat je crème als een “vette plak” op je huid blijft liggen?

Peel it off

Zodra de herfst is begonnen, start ook het peelingseizoen. Door regelmatig de dode huidcellen te verwijderen, help je de weg vrij te maken naar een gezonde en zachte huid. Probeer voor het gezicht korrelscrubs te vermijden, want deze kunnen irritatie aan de talgklieren veroorzaken. Beter is het om een zachte peeling met een enzymatische werking te gebruiken of bijvoorbeeld een amandelzuurpeeling. Het Primum Elixer is zo’n  milde, maar zeer effectieve peeling op basis van amandelzuur. Naast het peelende effect zorgt het voor een optimale hydratatie, waardoor werkstoffen in crèmes beter worden opgenomen, én zal de huid bovendien zichtbaar en voelbaar steviger zijn dankzij de aanmaak van collageen. Tevens werkt het hyperpigmentatie en huidverkleuringen tegen. Doordat het amandelzuur een antibacteriële werking heeft, kan deze peeling ook gebruikt worden voor het behandelen én het voorkomen van onzuiverheden en acne. Dit elixer is alleen verkrijgbaar na advies van een huidcoach en geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige, donkere en/of vette huid. Dus kom maar op met die smooth skin!

Aan het zuurstof!

Huidverbetering valt en staat ook met een goede doorbloeding, want alleen dan worden de cellen in je huid optimaal voorzien van zuurstof en voedingsstoffen én kunnen afvalstoffen worden afgevoerd. Gebruik hiervoor een zogenaamde doorbloedingscrème, zoals hannah Cell Active. Dit therapeutische product zorgt dat de doorbloeding in de huid op een zeer krachtige wijze wordt gestimuleerd waardoor je weer een frissere teint krijgt. Bij de huidcoach kun je natuurlijk ook regelmatig een bindweefselmassage inplannen. Niet alleen huidverbeterend, ook zeer ontspannend. Daarmee schud je de cellen in je huid helemaal “wakker” en blaas je dus ook nieuw leven in! Zuurstof is broodnodig voor een gezonde huid, want een huid die te weinig zuurstof krijgt, wordt grauw, dof en krijgt een vermoeide uitstraling. Je huid verslapt en veroudert bovendien veel sneller, omdat voor een gezonde celstofwisseling en -vernieuwing ook zuurstof nodig is. Geef je huid dus een zuurstofboost door hannah’s Oxys Genes dagelijks te gebruiken, waardoor deze gezonder en vitaler wordt, steviger en veerkrachtiger voelt en er frisser, goed doorbloed en stralend uitziet. Dankzij deze dag- en nachtcrème creëer je dat gezond blozende effect alsof je net een boswandeling hebt gemaakt!

When winter is coming…

Zodra de temperaturen (drastisch) kelderen en we richting de winter gaan, zal je huid meer weerstand moeten hebben tegen het gure weer. Dan is het noodzakelijk om de conditie van je huid op te krikken. Zo heeft je huid extra bescherming nodig, zeker wanneer het weer gaat vriezen. De vorst haalt het vocht uit de huid. Je kunt het vochttekort aanpakken met een hydraterend product, maar dan wel aangevuld met een wat vollere crème. Dit is eigenlijk een vorm van isolatie, waardoor de huid minder last heeft van de temperatuurswisselingen en het bijkomende vochtverlies. Zorg daarom dat je Touch of Silk binnen handbereik hebt! Dit veelzijdige product is een echte winter must-have, want het verbetert je teint direct zonder een vetspoortje achter te laten. Het bevat een hoge concentratie vitamine A, C en E en een basis van hoogwaardige siliconenolie. Het vult kleine oneffenheden onmiddellijk op en laat de teint mooi egaal en gematteerd achter. Tevens wordt het vocht langdurig door de huid vasthouden, zonder haar af te sluiten of te verstikken. Het voelt alsof een briesje wind een zijden sjaal zachtjes over je huid beweegt.

Niet vergeten!

Denk in de winter ook aan de huid van de lippen, de handen en de buitenste ooghoekjes, Deze plekken zijn altijd een beetje vochtiger dan de rest van je huid. Hierdoor hebben ze veel last van de kou en kunnen dan ruw en rood worden. Full Lips biedt de uitkomst voor je lippen en bescherm de andere plekjes door een keertje extra de Touch of Silk erop aan te brengen. Succes gegarandeerd!